En vanlig dag i Taubanen barnehage

 

Dersom barna ikke har spist frokost hjemme, får de frokost i barnehagen. Foreldrene sier i fra ved levering om barna har spist hjemme eller har behov for frokost i barnehagen. De barna som har spist frokost hjemme får spise litt mer dersom de har lyst.

Når alle har spist en god frokost ser vi an været. Kanskje blir det tur i skogen i dag? Eller blir det heller en rolig stund inne med eventyr og sang? Noen vil kanskje heller bygge klosser og lage tårn? Kanskje vi til og med skal ta med oss malesaker ut i solen? Var det noe vi holdt på med i går som vi kan ta opp tråden på?

Hver dag er ulik og alle muligheter er åpne. Så sant været tillater det legger vi vekt på å være mye ute. Alle aktiviteter man kan gjøre inne kan man også gjøre ute.

Mellom klokka 11 og 12 en gang er det formiddagsmat. Tidspunktet vil variere noe fra dag til dag. Det vil ofte bli servert varm mat ved dette måltidet. Vi legger vekt på et godt og variert kosthold.

Etter formiddagsmaten er det hvile/ sovestund for de av barna som har behov for det. Alle barna sover ute i soveteltet i vogner. Om vinteren er det en varmekilde i teltet, noe som gjør at barna alltid kan sove ute. Etterhvert som barna våkner opp (eller vekkes dersom det er avtalt med foreldre hvor lenge de kan sove) setter vi oss i kosekroken/ sofaen og har en rolig stund her mens alle våkner opp. I kosekroken forteller vi ofte eventyr og synger sanger.

Etterpå finner vi ut om vi skal gå ut eller være inne og leke en stund. Tilstedeværende voksne er med på leken og alle sammen drar ut på eventyr!!

Mellom kl 14 og 15 serverer vi frukt og grønnsaker. Det er godt med litt påfyll for aktive kropper.